Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

ΤΑ "ΓΕΓΟΝΟΤΑ"

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου2007. Στην Ξάνθη, η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ.

Όπως είναι γνωστό ο πιο εκδρομικός λαός στην Ελλάδα είναι οι ΠΑΟΚτσήδες. Οι πρώτοι διδάξαντες εδώ και δεκαετίες, ακόμα και σήμερα είναι οι σταθερότεροι σε εκδρομές μεγάλης κλίμακας στα γήπεδα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Με αυτήν τη λογική δεν μπορούν να μην πάνε σε εκτός έδρας παιχνίδι, είναι μέσα στην κουλτούρα και την ιδιοσυγκρασία τους.


Όμως ας παραβλέψουμε το παραπάνω δεδομένο και ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι ήταν λάθος να παραβρίσκονται στην Ξάνθη ΠΑΟΚτσήδες.

Έστω λοιπόν ότι ήταν λάθος αυτών των 500-600 ατόμων αγνοήσουν την οδηγία που είχε δώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση της λίγες μέρας πριν το παιχνίδι. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν παρέες, πολλές φορές με γυναίκες και παιδιά, ακόμα και ένας καλεσμένος σε γάμο και το 'σκασε, με γραβάτα και κουστούμι , έψαχναν έναν τρόπο να μπουν στο γήπεδο. Άλλος με "γνωριμίες" αναζητούσε εισιτήριο, άλλος με λαδώματα σε φύλακα κλπ. Με τίποτα τέλος πάντων δεν είχαν το προφίλ του "χούλιγκαν", του "ταραξία", αυτών που πάνε με σκοπό να τα "σπάσουν". Ο γράφων είχε εξασφαλίσει επίσημη πρόσκληση από κάποιους ντόπιους με τους οποίους είχε φιλικές σχέσεις.

Εξάλλου, δημοσιεύματα άφηναν να εννοηθεί πως έστω την τελευταία στιγμή θα επέρχονταν συμφωνία ώστε να μεταβούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη (κλικ)

Έξω από το γήπεδο των Πηγαδιών πριν την έναρξη του παιχνιδιού υπήρξε ένταση μεταξύ αστυνομικών και οπαδών του ΠΑΟΚ. Οι τελευταίοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το γήπεδο αν και δεν είχαν εισιτήρια και πέταξαν καπνογόνα προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν φωτιές καλαμιές και καλαμπόκια.

Δεν ήταν πάνω από 20 άτομα αυτοί που ξεκίνησαν τη φασαρία. Και δυστυχώς αυτό (η ύπαρξη τέτοιων ατόμων) ήταν το δεύτερο λάθος, το διαχρονικότερο που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ εδώ και παρά πολλά χρονιά. Αυτοί οι 10;-20; -λίγοι τέλος πάντων -που δημιουργούν προβλήματα αλλά και ξέρουν να "δραπετεύουν" καίγοντας άλλους που δεν φταίνε σε τίποτα….

Οι περισσότεροι πλησίασαν το γήπεδο όπου υπήρχε περίφραξη με συρματόπλεγμα περνώντας από μια στενή πόρτα . Αυτό διήρκεσε περίπου 20 λεπτά….



ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Η απώθηση των ΠΑΟΚτσήδων συνοδεύτηκε από βροχή δακρυγόνων, περισσότερα από 40 καπνογόνα πρέπει να έπεσαν το βραδύ του Σαββάτου. Υπερβολικός αριθμός, το πλήθος από τα 3-4 πρώτα δακρυγόνα είχε αρχίσει να οπισθοχωρεί και να διαλύεται. Η οπισθοχώρηση μέσα σε σκοτάδι και καπνούς είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός και κίνδυνος να ποδοπατηθούν κάποιοι.

Η αστυνομία με υπερβάλλοντα ζήλο χτύπησε όσους είχαν στοιβαχτεί στη μικρή πόρτα ή είχαν πιαστεί στο συρματόπλεγμα. Σε ανθρώπους τραυματίες, με πληγωμένα χέρια και πόδια, ακόμα και πρόσωπα, διάλεξε να προβεί σε συλλήψεις, να επιδείξει "έργο". Με υπέρμετρα βίαιο έως και βάναυσο τρόπο, δυσανάλογο με την σοβαρότητα των "επεισοδίων". Χτυπούσαν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Συνέλαβαν ήδη αιμόφυρτους ανθρώπους που καμιά σχέση δεν είχαν σχέση με επεισόδια βίας.

Αυτό βέβαια είναι συνηθισμένο και για την Αστυνομία. Στο 99% των περιπτώσεων είναι ανίκανη να συλλάβει τους πρωταίτιους και τους υπευθύνους των επεισοδίων. Πάντα σχεδόν την πληρώνουν οι αθώοι. Και αυτό επιβεβαιώθηκε δυστυχώς για ακόμη μια φορά.

Χαρακτηριστικό των παραπάνω η κωμικοτραγική (μάλλον τραγική…) ιστορία της σύλληψης ενός εξ αυτών. Ο άνθρωπος πάνω στην αναμπουμπούλα, έχασε το τσαντάκι του το οποίο είχε μέσα προσωπικά στοιχειά, ταυτότητα κλπ. Γύρισε στη Θεσσαλονίκη όπου δέχτηκε τηλεφώνημα από κάποιον αστυνομικό:

- "Ο κύριος τάδε? Σας τηλεφωνούμε από την αστυνομία Ξάνθης, έχει βρεθεί το τσαντάκι σας, μπορείτε να ΄ρθείτε να το παραλάβετε…."

Ανυποψίαστος ο άνθρωπος- δεν είχε, βλέπετε τον ίδιο βρώμικο εγκέφαλο με αυτούς που είναι "διπλά στον πολίτη"- πήγε στην Ξάνθη να το παραλάβει την επόμενη μέρα.

Αποτέλεσμα; Αυτόφωρο, 7 μήνες φυλακή, οδηγήθηκε κατευθείαν στις φυλακές Κομοτηνής…Καταδίκη με μόνο στοιχείο ότι βρέθηκε το τσαντάκι του σε εκείνον τον χώρο. Καμιά άλλη μαρτυρία, κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο. Και κανένα δικαίωμα άσκησης άλλου ενδίκου μέσου, ο άνθρωπος είναι ήδη μέσα στη φυλακή της Κομοτηνής….

Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα το έτος 2007.

Κάποιες μαρτυρίες λένε πως ένας εκ των συλληφθέντων είχε λιποθυμήσει από τα δακρυγόνα και τον συνέλαβαν αναίσθητο…
Άλλες μαρτυρίες λένε πως Αστυνομικοί της Ασφαλείας συνέλαβαν έναν μέσα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, αφού τον ξυλοφόρτωσαν μπροστά σε όλων τον κόσμο που ήταν στα εξωτερικά Ιατρεία. Θυμίζει χούντα και γεγονότα στο Πολυτεχνείο το 1973.

Αλλά έχουμε έτος 2007...


Η ΔΊΚΗ

3 μέρες μετά έγινε η "Δίκη".

Οι 4 από τους 6 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο αφού νωρίτερα νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο. Δείγμα όχι μόνο του τρόπου σύλληψης αλλά και της περιποίησης που είχαν στο κρατητήριο. Και όμως οι κακοποιημένοι κρατούμενοι δεν τράβηξαν την περιέργεια της Έδρας. Ένας εξ αυτών με 26 ράμματα, άλλος κουρεμένος με ψιλή μηχανή.

Η απόφαση ήταν προειλημμένη για τα "τσογλάνια", η ετυμηγορία έτοιμη.

Κανένα ελαφρυντικό, ούτε το εγκεφαλικό που είχε κάποιος στο ιατρικό του ιστορικό, ούτε ο πρότερος έντιμος βίος Ούτε οι αντιφάσεις των αστυνομικών που ακόμα και από την Έδρα επισημάνθηκαν (για τα μάτια του κόσμου μήπως;), ούτε τα ανύπαρκτα ενοχοποιητικά στοιχεία. Ο Εισαγγελέας, στην περίπτωση αυτού με το τσαντάκι, ζήτησε την ΑΘΏΩΣΗ του. Αλλά ούτε καν σε αυτή την εξόφθαλμη περίπτωση υπήρξε αθώωση.

Όμως η Πρόεδρος είχε άλλη γνώμη: Καταδίκη με 7 μήνες φυλακή στον καθένα, 5000 ευρώ πρόστιμο, στέρηση γηπέδων για 2 χρόνια, με εξαίρεση έναν ανήλικο που τέθηκε υπό την επιμέλεια των γονιών του. Φτηνά την γλίτωσε ο πιτσιρίκος : με ξύλο στο κρατητήριο και με κούρεμα! Οι παρευρισκόμενοι στο δικαστήριο έλεγαν πως ένα τέτοιο παιδί όχι μόνο επεισόδια δεν είναι ικανό να κάνει, αλλά ούτε μυρμήγκι να πατήσει. Οι υπόλοιποι 4 ακολούθησαν στις φυλακές τον κακόμοιρο με το τσαντάκι, ο οποίος είχε ήδη καταδικαστεί στην ίδια ποινή από την προηγούμενη μέρα.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούν οι αντιδράσεις μανάδων, συγγενών και φίλων στο άκουσμα της απόφασης, δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσουν την εικόνα.

Οι κατηγορίες που τους οδήγησαν στη φυλακή ήταν διατάραξη ειρήνης στα γήπεδα και σύσταση συμμορίας! Και βέβαια ως γνωστόν, με βάση το Νόμο Ορφανού με τον οποίον παραπέμφθηκαν σε δίκη, δεν υπάρχει καμιά αναστολή ποινής, ούτε εξαγορά. Και μέχρι να εκδικασθεί η έφεση, παραμένουν φυλακισμένοι.


Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ

Ο Νόμος Ορφανού ίσως έγινε με καλές προθέσεις. Η βία στα γήπεδα είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει αγανακτήσει όλο τον κόσμο... Και η χρόνια ατιμωρησία επίσης.

Αλλά ο Νόμος δεν λύνει το πρόβλημα και ταυτόχρονα δημιουργεί άλλα. Είναι υπέρμετρα σκληρός, αφαιρεί σχεδόν κάθε υπερασπιστικό δικαίωμα στον κατηγορούμενο, ο δικαστής αρκείται στο τι θα καταθέσει ο εκάστοτε αστυνομικός. Πρωτόγνωρο στο σύγχρονο Νομικό Πολιτισμό, ο Κώδικας Χαμουραμπί έχει εκλείψει εδώ και χιλιάδες χρόνια!

Ο Νόμος αυτός δεν δρα σωφρονιστικά, δεν καταπολεμά τον χουλιγκανισμό αφού εφαρμοζόμενος από την ανίκανη και μη κατάλληλα εκπαιδευμένη αστυνομία, τελικά με την σκληρότητα του καταστρέφει αθώους

Στο Νόμο αυτόν δεν υπάρχει κλιμακούμενη παραβατικότητα και ανάλογος επιμερισμός ποινών, υπάρχει η ίδια ταρίφα για όλα τα αδικήματα που συμβαίνουν στα γήπεδα. Είτε αμάξι κάψεις, είτε άδειο μπουκάλι πατάξεις, την ίδια ποινή θα φας.

Είναι Νόμος πραγματικά επικίνδυνος για τα ατομικά δικαιώματα -όχι μονο των φιλάθλων, αλλά- των πολιτών. Ο κάθε φίλαθλος αντιμετωπίζεται πρώτα από την Αστυνομία και κατόπιν από τα Δικαστήρια ως ένας εν δυνάμει χούλιγκαν. Άδικο, παράλογο, πρωτοφανές! Πως είναι δυνατόν η Αστυνομία να προχωρά σε "έλεγχο" πολιτών με βάση τον τόπο καταγωγής τους και να τους απαγορεύει να πάνε να παρακολουθήσουν ένα δημόσιο θέαμα; Γιατί καταστρατηγείται το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών;

Επιβάλλεται η αλλαγή και η αναθεώρηση συγκεκριμένων διατάξεων του Νόμου Ορφανού


Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο Επίλογος δεν έχει ακόμα γραφτεί.

Οι δημιουργοί αυτού του blog δεν υποστηρίζουν την ατιμωρησία των χούλιγκανς… Αλλά των πραγματικών χούλιγκανς όμως. Ο υπογράφων είναι πολέμιος της βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Αυτή τη στιγμή 5 άνθρωποι βρίσκονται στις φυλακές χωρίς καν να έχουν περάσει από μια δίκαιη δίκη. Που είναι η ευνομούμενη Πολιτεία μας;

Οι δημιουργοί αυτού του blog δεν θέλουν να στηθεί ένα παιχνίδι πολιτικής εκμετάλλευσης από οποιοδήποτε "χώρο" πάνω στις πλάτες των φυλακισμένων. Ούτε θέλουν να στρέψουν τον κόσμο σε τυφλή αντεκδίκηση εναντίον της αστυνομίας, μπορούν να κάνουν την διάκριση σε σωστούς και μη κρατικούς λειτουργούς. Με τη σειρά τους όμως απαιτούν αντίστοιχα τον ίδιο διαχωρισμό και επιμερισμό ευθυνών με βάση την ευθύνη και όχι απλά συλλήψεις και καταδίκες για "όποιον πάρει ο Χάρος". Δεν είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους, ούτε οι οπαδοί, ούτε οι αστυνομικοί ή δικαστές.

Ο στόχος των δημιουργών αυτού του blog είναι να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για κάποιους ανθρώπους που ΆΔΙΚΑ, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις στερούνται της ελευθερίας τους και στιγματίζονται κοινωνικά εσαεί. Οι οικογένειες τους περνούν έναν πραγματικό Γολγοθά. Χρειάζονται την ΣΥΜΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.

Σκοπός του blog αυτού είναι η ανάδειξη ιστοριών όπως του 38χρονου οικογενειάρχη που ο κακότυχος πετούσε βεγγαλικά σαν αυτά της Ανάστασης, νόμιμα και ακίνδυνα, πανηγυρίζοντας στα γκολ του ΠΑΟΚ και την πλήρωσε και αυτός με καταδίκη σε 7μηνη φυλάκιση. Χωρίς αναστολή, ήδη φυγοδικεί.

Σκοπός του blog αυτού είναι η κατάδειξη της ανεπάρκειας και αδικίας του λεγομένου "Νομού Ορφανού".

Προβληματισμός, διάλογος και ανταλλαγή απόψεων να επέλθει η διόρθωση και η αναθεώρηση συγκεκριμένων διατάξεων του Νόμου.

Χρέος όλων μας, της κοινωνίας είναι και πρέπει να είναι η απόδοση δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιβάλλει ποινές ανάλογες της σοβαρότητας του παραπτώματος αν κρίνεται κάποιος ένοχος, με σωστές δικαστικές διαδικασίες. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αθωώνει αν δεν υπάρχουν αποδείξεις. Θεμέλιος λίθος της δικαιοσύνης είναι το τεκμήριο της αθωότητας και το (κλισέ για κάποιους, αλλά σωστό) "Καλύτερα 100 ένοχοι εκτός φυλακής, παρά έστω και ένας αθώος εντός φυλακής" . Και στην περίπτωση μας οι αθώοι είναι περισσότεροι του ενός….

Βοηθήστε να γραφτεί ο επίλογος με δίκαιο τρόπο, με όσον το δυνατόν λιγότερο κόστος για τους ανθρώπους αυτούς. Το θέμα δεν είναι ζήτημα των οπαδών του ΠΑΟΚ, ξεφεύγει γενικά από τα όρια των οπαδών, είναι θέμα ανθρωπιάς.

ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!

ΟΧΙ ΑΘΩΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστα τα λέει! Άλλο φίλαθλος ή έστω οπαδός, άλλο χούλιγκαν.
Δεν μπορεί να είναι έξω οι ένοχοι και μέσα οι αθώοι!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό και μετρημένο άρ8ρο. Εγώ δεν ήμουν στη Ξάνθη, όμως έτσι ακριβώς μου μεταφέρθηκαν και μένα.

Ανώνυμος είπε...

Παρα πολυ καλο αρθρο ,βαζει τα πργματα στην σωστη τους διασταση !!!
κανενας αθωος στις φυλακες !!!
Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ -
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ !!!

Ανώνυμος είπε...

SINXARITIRIA GIA TO BLOG KAI TA GRAFOMENA TOU.
AS GINEI H ARXH KAI H FONI TON FILAKISMENON OPADON TOU PAOK..
DIAFIMISTE TO-DIADOSTE TO!!

OXI STON NOMO ORFANOY-OXI STA ATHOA THIMATA TOY!!
FREEDOM TO INNOCENT PAOK FANS!!

Ανώνυμος είπε...

Λευτεριά στους οπαδούς!!!!

Ας ρίξουμε επιτέλους αυτόν τον αντισυνταγματικό νόμο του Ορφανού!!!

Οι οπάδοι είναι πολίτες του κράτους και είναι αυτονόητο να αντιμετοπίζονται με ισότητα!!!!

Να συσταθεί επιτρόπη με σκόπο την απόσυρση του ισχύοντος νόμου τώρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε ζωα, αναπαραγετε κι αναμεσα σας τη διαιρεση που θελει το κρατος και οι παε. δε βλεπετε που παει η φαση; θα γινει "αγγλια", με προσωπικα εισητηρια, καμερες παντου, ρουφιανους κι εσεις το μονο που εχετε να πειτε ειναι βαλτε στη φυλακη αυτους (τους χουλιγκανς) κι οχι εμας (τα καλα παιδια). Ωραια πολιτικη σκεψη μηδεν, επομενως μην περιμενετε υποστηριξη απο κοσμο περα απο το παρεακι σας. Πανω σε ποια βαση δηλαδη μπορει ο αλλος να κανει κατι παραπανω για τους 6 που ειναι μεσα εκτος απ το να δειξει μια αφηρημενη συμπαθεια;

Οταν βρειτε τι ειναι αυτο που σας ενωνει με τα παιδια απ την αλλη μερια της κερκιδας, τα παιδια με τα κασκολ αλλου χρωματος, με τους ανθρωπους που δεν πανε γηπεδο, με ολους οσους υφιστανται αυτη την πρωτογνωρη καταστολη σε καθε εκφανση της κοινωνικης ζωης (ισως οχι πρωτογνωρη αν συνυπολογισουμε και τη χουντα), οταν βρειτε 1-2 πραγματα να πατησουμε μαζι τοτε τα ξαναλεμε. μεχρι τοτε τη συμπαθεια μου...

irreducibile

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ
ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

-ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΡΗΣ-

Οταν εμεις φωναζαμε για να βγει το δικο μας παλικαρι-θυμα του τρομονομου του Ορφανου εσεις δεν κανατε τιποτα. Τωρα ειδατε ρε παιδια τι σημαινει να μπενει ο αδερφος σου αδικα στη φυλακη επειδη ειναι... οπαδος!

ΕΜΠΡΟΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ. ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

-ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΡΗΣ-

Ανώνυμος είπε...

Pros ''irreducibile''

Kata proton i simpatheia pou ekfrazeis sto telos tou comment sou mono os ''eironeia'' mporo na ti haraktiriso.

Filaraki eisai entelos ma entelos akiros apo tin arhi os to telos.
Pioi einai ta zoa re?
Oloi emeis pou endiaferomaste gia ton P.A.O.K ?
Oloi emeis oi opadoi aftis tis omadas , pou afti i idia einai pou mas kanei na aisthanomaste kai na eimaste XSEHORISTOI apo olous tou alous?
Oloi emeis pou asholoumaste me to podosfairo?

Mesa apo to opadiko kinima kai vevea mporeis na ekfraseis kai na diekdikiseis epanastatikes idees alla mono o laos tou P.A.O.K mporei pragmatika na to kataferei hari stin anidioteleia ti perifania kai ta mpesa pou diathetoume.
Opote de kaneis gia mas re!
Extremisti tis plakas..

Den sou zitise kanenas re tin ipostirixsi sou kai na eheis ipopsi sou pos to ''pareaki''
pou les ehei apodeixsei kai tha apodikniei sineheia to poso
apofasismeno kai etoimo einai na sigroustei me olous kai ola gia na diekdikisei to dikio tou.

Distihos gia sena file mou alla eftihos gia emas den anoikoume se kanenos megaloproedrou ton idiotiko strato , den hrimatodotoumaste apo pouthena , kai afto einai pou den mporei na mas enosei me esena kai tou allous opadous apenanti.

Den iparhei kanena koino simeio na patisoume mazi opote kai den tha ta poume pote.

Krata ti simpatheia gia parti sou kai gia tin omada sou ..
Giati oloi emeis mono aidia kai oikto aisthanomaste gia esena kai gia tous omoious sou.

LEFTERIA ST'ADERFIA MAS

Ανώνυμος είπε...

Pros ton proigoumeno:
Kala den pires xampari apo auta pou eipe o 'irreducibile''! Den mporeses na katalaveis oute kan oti den mila gia omades! Auti einai i apoxaunwsi pou kerdizetai!!!
Kai gia na katalaveis eisaste pragmatika stratiwtakia tis apoxaunwsis des kai ti leei o Arianos:

1. Ta "afentika tpu Notou"??? Giati ta Afentika tou Vora se gamane (ws ergazomeno) ligotero i pio apala??
2. To diko tous to "palikari" den to ypostirixate!!! Giati na sas ipostirixoun twra autoi???

ZWA!!!!!

Ανώνυμος είπε...

προς ανωνυμο ανοητο:

Το οτι δεν πληρωνεσαι (και μαλιστα πληρωνεις απο πανω για την οπαδικη "πρεζα" σου) δε σε κανει λιγοτερο αξιοθρηνητο. Ναι ολοι οι "λαοι σας" ειναι οι καλυτεροι και οι πιο γαματοι κλπ κλπ, Θα μπορουσες να αλλαξεις το "ΠΑΟΚ" με καθε αλλο ονομα ΠΑΕ, ωστοσο το μονο που καταλαβαινω εγω ειναι η απελπισμενη σου αναγκη να νιωθεις οτι ανηκεις καπου. οκ προβλημα σου. Επειδη μαλλον εισαι παιδακι ομως, μαθε οτι οταν υπαρχουν συλληφθεντες, ειτε ειναι πολιτικοι κρατουμενοι ειτε "ποινικοι", κανενα τσουτσεκι δε δικαιολογειται να μιλαει εκ μερους τους, δημιουργωντας αρνητικο κλιμα απεναντι τους. Οσο για το ποιος με καλεσε, νομιζω οτι αυτος ειναι ο σκοπος της δημοσιοποιησης στο μπλογκ, στο ιντυμιντια κλπ, να μαζευτει κοσμος που ενδιαφερεται για το ζητημα. Αν δεν εχεις να πεις κατι πανω σ αυτο βγαλε το σκασμο λοιπον.

Προς οσους δεν ειναι ακομα εγκεφαλικα νεκροι:

Η παρατηρηση μου εγκειται στο εξης: πως ειναι δυνατον να διεκδικειτε την αποφυλακιση των φιλων σας (και πολυ καλα κανετε, και ειμαι συναισθηματικα μαζι σας) και την ιδια στιγμη να προτρεπετε σε συλληψεις αλλων (πιο "βιαιων"); Δηλαδη ως εκει φτανει η αντιληψη σας; Οικογενειαρχες εξω, χουλιγκανια στη στενη; Νομιζετε πραγματικα οτι το κρατος ειναι σε θεση η εστω επιθυμει να παταξει την βια που το ιδιο γεννα με την εκμεταλλευση και την καταπιεση και η οποια εκφραζεται με διαφορους τροπους, συχνα αυτοκαταστροφικους και απωθητικους οπως η βια μεταξυ των οπαδων;

Αυτο που ενδιαφερει αυτη τη στιγμη το κρατος ειναι η αναδιαρθρωση του επαγγελματικου αθλητισμου με σκοπο το ακομα μεγαλυτερο ξεζουμισμα του κοσμου που παει γηπεδο, μεσα απο την εμπορευματοποιηση καθε αθλητικης και οπαδικης εκφρασης (μπουτικ, γκατζετακια κλπ) και για να το πετυχει αυτο πρεπει να ξεμπερδευει με οτιδηποτε "υποπτο" κινειται στο χωρο της κερκιδας. Και σε γενικοτερο πλαισιο να στησει τον κοσμο ακομα περισσοτερο στο τοιχο, επιβαλλοντας μια νεα πραγματικοτητα ασφαλους καταναλωσης και καταναλωσης ασφαλειας, γεματη σεκιουριταδες, συστηματα ελεγχου κ επιτηρησης, ρουφιανους, αστυνομικους, που ξεκιναει ηδη απο τα γηπεδα, απο τα μεγαλα εμπορικα κεντρα (παρτε παραδειγμα το Κοσμος η την Πλατεια στη Σαλονικη). Μας θελουν απομονωμενους, μοναχικους και φοβισμενους καταναλωτες εμπορευματων και θεαματων. Εναντια σ αυτη τη ζοφερη πραγματικοτητα οι κινησεις μας πρεπει να ειναι συλλογικες, και μερικες φορες βιαιες. Δε φοβομαστε τα ερειπια. Φερουμε εναν νεο κοσμο στις καρδιες μας.

Για να βρεθουμε ομως μαζι και σε μια συζητηση, και κυριως στο δρομο, και στη περιπτωση αυτη στην υποστηριξη των συλληφθεντων αυτων και καθε μελλοντικου συλληφθεντα πρεπει να υπαρχει μια μινιμουμ κοινη βαση, μια μινιμουμ εμπιστοσυνη. Τι εμπιστοσυνη ομως περιμενετε οταν αναπαραγετε τον ιδιο το διαχωρισμο σας απο ολον τον υπολοιπο κοσμο;

irreducibile

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν με τη σειρά μου να χαιρετήσω αυτή την κίνηση, που τη θεωρώ σημαντική. Ομολογώ οτι δεν περίμενα ένα τόσο καλογραμμένο κείμενο.
Σε σας τους οπαδούς που αντιλαμβάνεσται την ουσία του προβλήματος που πάει πολύ παραπέρα απο έναν αγώνα ποδοσφαίρου θα πρότεινα να κινητοποιηθείτε στο χώρο σας ωστε να παρακινήσεται κι άλλο κόσμο, να δράσεται συλλογικά, χωρίς να σκοτώνεσται (αν γίνεται).

Όταν υπερασπίζεσαι τους "αθώους" δεν σημαίνει οτι καταδικάζεις τους "ενόχους". Άν κάποιος αποφασήσει να εκφράσει την οργή του στο γήπαιδο, το καταλαβαίνω αλλά είναι απόφασή του. Το να βρίσκεται κόσμος όμως απο το πουθενά στη φυλακή πάει πολύ παραπέρα, σε βαθμό χούντας, όπως αντίστοιχα και οι εξοντοτικές ποινές κάποιου που έστω, συμμετείχε στα επισόδια.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά, πολύ καλή η συζήτηση που άνοιξε και μακάρι κάποια στιγμή να γίνει και πιο προσωπικά, δεν εννοώ στα καφενεία ή την παρέα, αλλά σε κάτι ανοιχτό, ένα μάζεμα, π.χ. δείτε εδώ κάτι που έγινε στην Αθήνα:

http://www.diymusic.org/index.php?option=com_content&task=view&id=661&Itemid=113&lang=el&language=greek

τέσ-πα, αυτό που προέχει είναι να σταματήσει κάθε δίωξη των οπαδών, να μπλοκάρουμε όπως μπορούμε το ιδιώνυμο των γηπέδων.

λευτεριά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Ενας τρόπος υπάρχει για να ασκηθεί η απόλυτη πίεση για αυτά τα γεγονότα, δεν ξαναπάμε γήπεδο μέχρι να απελευθερωθούν οι άνθρωποι, αν ενωθούμε οι μεγάλες φίλαθλες μάζες τότε ανατρέπουμε κάθε σχεδιασμό τους. Για φανταστείτε ένα μήνα αποχή από οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση για κάθε δακρυγόνο που ρίχνουν?. Και εννοείτε ότι κόβουμε και τα "στοιχήματα" και τα "προπα"

Ανώνυμος είπε...

"Ενας τρόπος υπάρχει για να ασκηθεί η απόλυτη πίεση για αυτά τα γεγονότα, δεν ξαναπάμε γήπεδο μέχρι να απελευθερωθούν οι άνθρωποι" - Πολυ ωραιος φιλε. Αντε ομως πες το κ παραεξω, εχεις ν ακουσεις... Δε ξερω, εχω την αισθηση οτι τα πραγματα ειναι πανω κατω οπως τα λεει ο "irreducibile", θα γινει τρελο ξεκαθαρισμα στα γηπεδα, το πανε το ποδοσφαιρο να γινει κατι σαν το τεννις η το γκολφ, ψυχαγωγια για λιγους κι εκλεκτους που θα σκανε 50ευρα κι 60ευρα για να δουν ενα ματσακι. Τι να πω. Καθε φετος και χειροτερα. Προσωπικα πηγαινα γηπεδο απ τα 8 μου, εχω να πατησω 2 χρονια. Θελει δραση, συννενοηση. Εγω δε ξερω αν μπορω να κανω κατι μονος μου, αν ανακοινωθει κατι μεσα απο το μπλογκ η κι αλλιως (αφισακι, σμς κτλ) εγω μεσα ειμαι...

σεβασμος κι αλληλεγγυη μεταξυ των οπαδων

λευτερια στους οπαδους

εξω ολοι-μεσα ο Ορφανος

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν μπορώ να καταλάβω το ζόρι των οπαδών να πάνε στο γήπεδο να δούνε τον ΠΑΟΚ απο την στιγμή που ο αγώνας μεταδιδοντάν απο την τηλεόραση και δεύτερον αυτοί οι 10 - 20 που έκαναν τα επεισόδια, και εξαιτίας τους βρήκαν την χαρά τους οι μπάτσοι να κάνουν το χόμπι τους (να ρίχνουν ξύλο δηλ,) είναι τα κλασικά άτομα που πάντα υπάρχουν μέσα στον ΠΑΟΚ και εξαιτίας τους η ομάδα έχει υποφέρει πολύ αλλά δεν θέλει να απαλαγεί απο αυτούς η ΠΑΕ γιατί αυτοί αποτελόυν τον ιδιωτικό στρατό της ΠΑΕ όπως και κάθε άλλης ΠΑΕ. Αν ήθελαν θα τους είχαν απομονώσει αρχικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και μετά η ΠΑΕ αλλά δεν θέλουν. Και μην μου πείτε οτι φοβούντε να τα βάλουν με λίγα ρεμάλια που τολμάνε να λένε οτι είναι ΠΑΟΚΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως γινεται ρε σεις ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΩΟΙ να ειναι στην φυλακη???
Δεν υπάρχει αραγε κανενας ενοχος στην στενη????
Απο αυτους που επιασαν ολοι ηταν ΚΑΛΑ παιδια!!!
Ετυχε να ειναι σε λαθος μερος τη λαθος στιγμη.
Κριμα!

Ανώνυμος είπε...

Και θα συμφωνησω με το παραπανω.
Αν τους γνωριζετε ρε παιδια τους πρωτοστατες των επεισοδιων ΚΑΝΤΕ τους στην ακρη.
Μονο προβληματα σας δημιουργουν και τιποτα αλλο!

Ανώνυμος είπε...

εσυ να κανεις στην ακρη ρε κεφτε και να κατσεις σπιτι να δεις τηλεοραση. αλλο οσοι συγκρουονται με τους μπατσους, κι οσοι βοηθανε στα ντου, κι αλλο οι γκιοζηδες που σκοτωνονται μεταξυ τους

λευτερια στους οπαδους

Ανώνυμος είπε...

gamimenoi mpatsoi, kseftiles politikoi, i orgi mas 8a sas pniksei.

ta paidia stin kerkida einai i moni sou elpida.

leuteria stous opadous. ta polla logia einai ftwxeia, diadoste tis plirofories, suzitiste, sunomotiste...

Ανώνυμος είπε...

Καλή κίνηση παιδιά, αλλυλεγγύη από
Πειραιά, έστω και στον ελάχιστο βαθμό αυτού του σχολίου. Ναι, μην φρικάρετε, γαύρος είμαι, και εύχομαι να βρεθούμε στους δρόμους όχι για να πλακωθούμε, αλλά να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια που δεν μας αναγνωρίζουν...

Unknown είπε...

Αυτοί που είχαν πυρσους στις προεκλογικές συγκρεντώσεις, γιατί δεν είναι στην φυλακή? Οι αγρότες που κλείνουν τους δρόμους?ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ !!! γιατί δεν έκλεισαν στη φυλακή όσουες είχαν πυρσούς στισ προεκλογικέσ συγκεντρώσεις?

Ανώνυμος είπε...

Eimai opados toy Iraklh. X8es sthn Toympa anarthsame panw symparasrashs stoys fylakismenoys PAOKtshdes kai mia antiprosopoeia mas kate8ese loyloydia mprosta sto panw twn Syndesmwn toy PAOK.
O NOMOS EINAI TELEIWS ADIKOS, VAZEI OLOYS STO IDIO SAKI KAI KATASTREFEI ZWES.
XREOS OLWN MAS NA ALLAKSEI.

Ανώνυμος είπε...

Λόγω οικογενειακών προβλημάτων
Ελεύθερος ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου, Παναγιώτης Γετίμης
Αποφυλακίζεται, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Γετίμης, εκ των καταδικασθέντων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης οκτώ εκατ. ευρώ στο Πάντειο την περίοδο 1992-1998.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 16ετούς κάθειρξης που υπέβαλε ο κ. Γετίμης, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας του εγκλεισμού του.

Στον κ. Γετίμη το Εφετείο Αναστολών επέβαλε σε αντικατάσταση της κράτησης χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και τον όρο της υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Για την υπόθεση της υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών από το Πάντειο την επίμαχη περίοδο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον περασμένο Ιούνιο συνολικά δέκα άτομα σε ποινές από τρις ισόβια έως δεκαετή κάθειρξη. Για πέντε εξ αυτών το δικαστήριο αποφάσισε φυλάκιση.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=829442&lngDtrID=244

Ανώνυμος είπε...

IRAKLIDEA..mporeis na to deis kai edo to pano sas kai sas ayxaristoyme..http://www.paokworld.com/articlephotos/diegito4/070924_paok-iraklis_42.jpg emeis den ksexname..opos kai den sas ksaxasame kai stin diki sas katalipsi tote epi spanoudaki..
LEYTERIA STA ATHOA ADERFIA MAS.

Ανώνυμος είπε...

http://www.herculistas.gr/images/rsgallery/original/toumpaira__2_.jpg

Ανώνυμος είπε...

mpravo stous filous tou arh tou hralkh kai tou olimpiakou pou simparastekonte!mono ama eimaste enomenoi mporoume na nikisoume mia tetia adikia.. mhn xexnate oti exthes htan ta aderfia mas aurio omos mporei na eimaste emeis!

Ανώνυμος είπε...

sto diko mas palikari ti kanate re iraklideis?

ARHS-IDEA

smparos είπε...

Λευτεριά στους οπαδούς!
Αν και για την ακρίβεια λευτεριά σ'όσους είναι στα κελιά !
Αλλυλεγγύη από Λάρισα ...
Ολοι οι οπαδοί ,όλων των ομάδων έχουμε γνωρίσει τον αθλητικό νόμο του ορφανού και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα από μας .
Μεχρί οι σύνδεσμοι να την πάρουν χαμπάρι και να αρχίσουν να μιλάνε εκτός από ραντεβού και για τέτοια θέματα δεν θα γίνεται τίποτα καλύτερο.Παρόλα αυτά εύχομαι η περιπέτεια αυτή των παιδιών του ΠΑΟΚ αλλά και όλων των άλλων οπαδών που είναι ή που είναι κοντά στα σίδερα της φυλακής να τελειώσει γρήγορα και με θάρρος .

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ,ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ....

SUPER3-ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥΣ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

μαγκεσ συγχαρητηρια για την συγκεκριμενη ενεργεια.πρεπει ολοι μασ να κταλαβουμε οτι οι οπαδοι δεν ειναι ετοιμο φαγητο για καταναλωση.εχουμε φωνη,δυναμη,ιδεες..πρεπει να ξυπνησουμε ολοιμας...απο καθε ομαδα και να κανουμε καποια κινηση για τον σαπιο αυτο νομο.ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ---ΚΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΑΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΡΦΝΟΥ ΤΩΡΑ..Κ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙς ΦΥΛΑΚΕς ΚΟΜΟΤΗΝΗς.

Ανώνυμος είπε...

Οπαδός του ΠΑΟΚ είμαι κ συμφωνώ με τον irreducibile!Δε γουστάρω ρε να βλέπω ούτε οπαδούς,ούτε κανέναν άνθρωπο στη φυλακή!!Ποιός σας είπε ότι η φυλακή είναι σωφρονισμός;;Καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι!Και φυσικά οι ρουφιανοκάμερες πρέπει να απομακρυνθούν από τα γήπεδα και τους δρόμους!Ήμαρτον πια με την βλαχοδικαιολογία όποιος δεν κάνει τίποτα δεν έχει να φοβηθεί!Τα ονομαστικά εισητήρια είναι και αυτά καταπάτηση της ελευθερίας της προσωπικής ζωής.Και φυσικά οι φίλοι μας οι ασφαλίτες που βρίσκοντε στα γήπεδα για το δικό μας καλό...!!ΟΥΣΤ ΡΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΚΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

BANKSY-4A

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερος ο ένας από τους πέντε οπαδούς




Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας από τους πέντε συλληφθέντες στην Ξάνθη, οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε και πέτυχε αναστολή της ποινής του.

Ελεύθερος αφέθηκε την Δευτέρα ο ένας από τους πέντε οπαδούς του ΠΑΟΚ, που συνελλήφθησαν έξω από το γήπεδο των Πηγαδίων, λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα με την Ξάνθη. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρέμενε μέχρι σήμερα κρατούμενος στις φυλακές της Κομοτηνής, κατάφερε μετά από αίτησή του, αναστολή της ποινής.

Αποστολίδης: "Η απόφαση ήταν ομόφωνη"

Ο συνήγορος του οπαδού του ΠΑΟΚ, Μπάμπης Αποστολίδης, μίλησε στον "Αθλητικό Metropolis" για την εν λόγω υπόθεση: "Από δω και πέρα θα υπερασπίζομαι περιπτώσεις οπαδών του ΠΑΟΚ και των άλλων ομάδων, όταν κρίνω πως είναι αθώοι. Και η περίπτωση αυτού του παιδιού έβγαζε μάτια πως ήταν αθώος.

Πήγε με τον όγκο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Ορισμένοι δημιούργησαν επεισόδια, αυτός έτρεψε να ξεφύγει, του έπεσε το τσαντάκι και όταν τον κάλεσαν από την αστυνομία για να το παραλάβει τον συνέλαβαν. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε πλήρη δικαστική πλάνη τον καταδίκασαν σε 7 μήνες φυλακή και τον έστειλαν μέσα.

Αυτές οι αποφάσεις δεν εξαγοράζονται με χρήματα. Ευτυχώς παραθέσαμε τα κατάλληλα στοιχεία και αποδείξαμε την αθωότητά του. Σήμερα η απόφαση ήταν ομόφωνη, μέχρι και η εισαγγελέας εφετών πρότεινε να μείνει ελεύθερος.

Δεν είναι πρόβλημα του νόμου, αλλά πρόβλημα εφαρμογής δικαιοσύνης από πλευράς των δικαστών. Οι ένοχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τι θα πει φυλακή, για να σταματήσει αυτό το κακό. Έχουμε και λάθος αποφάσεις όμως, που ξεκινούν από τα όργανα της τάξης.

Για να κάνουμε κάποιες προσαγωγές συλλαμβάνουμε όποιον βρούμε μπροστά μας και τον στέλνουμε μέσα, ανεξάρτητα αν είναι αθώος ή ένοχος. Το γεγονός όμως ότι πάνε φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη, αυτό είναι απαράδεκτο και αντισυνταγματικό. Εδώ σε άλλους κατηγορούμενους που έχουν διαπράξει μεγαλύτερα αδικήματα, δεν τους βάζουν φυλακή μέχρι να δικαστούν".

Μάλιστα επειδή ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ είναι Πόντιος, συγγενείς και φίλοι τον έβγαλαν με τη συνοδεία λίρας από τις φυλακές Κομοτηνής.

http://www.sport24.gr/html/ent/950/ent.199950.asp

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο το αρθρο με ωραιο λογο.ειναι ομως αν οχι ανουσιο,ελαχιστης σημασιας το τι λεμε εμεις εδω.ειναι ομως μια αρχη κ η συνεχεια πρεπει να ειναι αμεση κ δυναμικη πριν η κατασταση γινει μη αναστρεψιμη.τι περιμενουμε λοιπον?στη φυλακη βρισκονται οχι μονο οπαδοι αλλα κ πολιτικοι κρατουμενοι κ.λ.π ποια ειναι η αντιδραση μας?σχολια στο νετ κ πανο διαμαρτυριας?πορεια θελει να ταρακουνηθει η κοινωνια χωρις διακριτικα ομαδων ολοι οι οπαδοι στους δρομους!μακαρι να μπορουσα να το οργανωσω δεν εχω την ιδιοτητα αλλα εχω ετοιμασει επιστολες για συνδεσμους που ισως εχουν τη δυναμη τι περιμενουμε?κι ας ενωθουν μαζι οι απλοι πολιτες πρεπει να ξεφυγει απο τα πλαισια του αθλητισμου,λαος ενωμενος ποτε νικημενος!εννοειτε οσα γραφετε τοτε ξεπεραστε τα ορια της ομαδας κ κατεβειτε ολοι με την ιδιοτητα του οπαδου,του πολιτη,του ανθρωπου.

Πλάνης είπε...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ. ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Φ. ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΧΑΜΕ-ΛΕΟΝΤΕΣ.
xameleontes.blogspot.com

Πλάνης είπε...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

Σ.Φ. ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΧΑΜΕ-ΛΕΟΝΤΕΣ
xameleontes.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

κανενας ομηρους του κρατους.η αλληλεγγη ειναι το οπλο μας.IRAKLIS VAMOS ANTINAZI