Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Το ΑΙΣΧΟΣ συνεχίζεται...

18/02/2008 - Τελευταία Νέα
Το ΑΙΣΧΟΣ συνεχίζεται...
Άλλο ένα ευχαριστώ από τις αρμόδιες αρχές, για την αυτοσυγκράτηση και την ωριμότητα που επιδεικνύει φέτος ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Δικάστηκε και καταδικάστηκε ο τέταρτος -μόνο για τον μήνα Φεβρουάριο- φίλος του ΠΑΟΚ, για κατοχή πυρσού. Σε ένα απολύτως ήσυχο και ήρεμο παιχνίδι. Δύο μήνες φυλάκισης –με έκπτωση κιόλας, γιατί η πρόταση της έδρας ήταν 12 μήνες. Τόσο ωραία.
Ο φίλος του ΠΑΟΚ συνελήφθη χθες το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση διάρκειας δύο και πλέον ωρών, στην οποία πρέπει να ανακατεύτηκαν περισσότεροι από 20 ένστολοι και αστυνομικοί με πολιτικά. Ο φορολογούμενος πολίτης μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Τα χρήματα που πληρώνει από τους φόρους του, αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο. Την ίδια ώρα το έκτρωμα του ιδιώνυμου στέλνει στη φυλακή και καταστρέφει χωρίς καμιά απολύτως διάκριση, ζωές νέων ανθρώπων.
Κωμικοτραγικές καταστάσεις που υποβαθμίζουν το επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας, σε επίπεδο Μπανανίας. Που θα βγεις και θα πεις ότι στήθηκε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη νέου ανθρώπου, με μοναδική κατηγορία την κατοχή πυρσού; Ότι ο νέος αυτός άνθρωπος θα περάσει δύο μήνες στη φυλακή; Όταν στην ίδια αίθουσα και πριν από αυτόν, σαφώς πιο σοβαρά αδικήματα δικάστηκαν με αναστολή; Και ότι δεκάδες άνθρωποι τρέχανε στα δικαστήρια δευτεριάτικα (δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς ούτε η τελευταία). Που θα βγεις να το πεις και δεν θα σε πάρουν με τις ντομάτες; Μόνο στην αφρικανική δημοκρατία της Ελλάδας.
Έχουν γραφεί πολλά και σοβαρά για το θέμα (όσο κι αν θέλουν κάποιοι να κλείνουν τα μάτια και να σφυρίζουν αδιάφορα). Θα γραφτούν ακόμα περισσότερα. Αυτό που προξενεί μεγάλη εντύπωση και στην παρούσα αναφορά θα περιοριστούμε σε αυτό, είναι το εξής.
Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) είναι αρτηριοσκληρωτικά, διαπλεκόμενα -έμμεσα ή άμεσα- με τα κάθε λογής συμφέροντα, περιορίζονται σε μέτρα πυροτεχνήματα –με βασική επιδίωξη να χαϊδέψουν τα αυτιά της κοινής γνώμης. Όπως επίσης ότι οι νομοθετικές τους πρωτοβουλίες εξαντλούνται σε μεταχρονολογημένη και κακέκτυπη αντιγραφή αντίστοιχων ευρωπαϊκών (συνήθης νεοελληνική πρακτική σε πολλούς τομείς του κοινωνικού γίγνεσθαι και όχι μόνο σε θέματα ποδοσφαίρου).
Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ένοχη σιωπή των κομμάτων της Aριστεράς, τα οποία πλειοδοτούν κατά συρροή και κατ' επάγγελμα στην προοδευτικότητα και έχουν πάρει εργολαβία την υπεράσπιση του δικαίου των αδυνάτων.
Από τη μια το ΚΚΕ, έχει μια πάγια άποψη κατά της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα (με κάποια θετικά στοιχεία). Δυστυχώς, κατά την προσφιλή του πρακτική, την άποψη αυτή την έχει κάνει κασέτα και φροντίζει να την επαναλαμβάνει μονότονα σε κάθε ευκαιρία. Μέχρι να κολλήσει το κασετόφωνο.
Από την άλλη ο Σύριζα, "σπάει τα ταμεία" κάθε φορά που ένα αρνητικό γεγονός τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας (π.χ. σοβαρά επεισόδια). Σε ρόλο trendy Σέρλοκ Χολμς, με τις περίφημες κωμικές ανακοινώσεις -οι οποίες κάθε φορά ανακαλύπτουν φασίστες και εθνικιστές που βρίσκουν κάλυψη στον χώρο του ποδοσφαίρου, αποδεικνύει ότι η επαφή του με την πραγματικότητα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Αν υπάρχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα.
H μομφή δεν αφορά μόνο τα δύο κόμματα της Aριστεράς. Αφορά και όλους αυτούς τους καλούς κυρίους που δίνουν ρέστα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του οποιουδήποτε, οπουδήποτε και για οτιδήποτε, όταν δίπλα τους τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται με τον χειρότερο τρόπο. Αφορά τους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά και ακαδημαϊκά με το Νόμο και το Δίκαιο στη χώρα μας. Αφορά όλους όσους σηκώνουν το λάβαρο κατά του ρατσισμού.
Εν έτει 2008, υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούνται στις κοινωνικές χωματερές ή πρότυπα σωφρονιστικά καταστήματα (sic), με κατηγορίες, οι οποίες στα περισσότερα κράτη του πολιτισμένου κόσμου θα προκαλούσαν απλά και μόνο το γέλιο. Χωρίς καμία απολύτως διάκριση για την επικινδυνότητα ή τη σοβαρότητα του όποιου αδικήματος.
Γιατί αν π.χ. την προηγούμενη Δευτέρα, ο φίλος του ΠΑΟΚ που καταδικάστηκε σε δύο μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο μετά από καταγγελία ότι κρατούσε έναν πυρσό σε παιδικό πάρτυ ή σε προεκλογική συγκέντρωση, το πιθανότερο είναι ότι η έδρα του σεβαστού δικαστηρίου θα έβαζε τα γέλια, θα τον αθώωνε και θα τον έστελνε στην ευχή της Παναγίας. Το πολύ, να τον έκανε και μια σύσταση να είναι πιο προσεκτικός και να μην το ξανακάνει.
Δυστυχώς όμως, ο νεαρός αυτός φίλος του ΠΑΟΚ οδηγήθηκε στο μεταγωγών, από εκεί σε κάποιο πρότυπο σωφρονιστικό κατάστημα (sic), η κοινωνική και η επαγγελματική ζωή του υπέστησαν ανεπανόρθωτα πλήγματα.
Και όλα αυτά, απλά και μόνο γιατί το γεγονός έλαβε χώρα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Γιατί εδώ και πολύ καιρό, όλοι όσοι έχουν σχέση με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι εξ΄ ορισμού και αυτόματα -θύματα ενός ιδιότυπου ρατσισμού. Και η ανοχή σε αυτό το έκτρωμα και την κωμικοτραγική πραγματικότητα, βαραίνει περισσότερο απ’ όλους -αυτούς που πλειοδοτούν κατά συρροή και κατ' επάγγελμα στην προοδευτικότητα και έχουν πάρει εργολαβία την υπεράσπιση του δικαίου των αδυνάτων.
Στο φινάλε, ας μας πουν την αλήθεια.
Οι μεν: Κύριοι, εξαγγέλλουμε μέτρα εδώ και 30 χρόνια, έχουμε δαπανήσει από τα λεφτά που μας πληρώνεται φόρους –εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, η Αστυνομία εισπράττει το 10% από τις εισπράξεις κάθε ποδοσφιαρικού αγώνα και δυστυχώς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με απόλυτη επιτυχία μέχρι σήμερα, είναι να φυλακίζουμε ανθρώπους για γελοίες αφορμές. Ως εκεί φτάνουμε. Βαφτίζουμε τα μαχαιρώματα μέχρι θανάτου -προσωπικές διαφορές και στέλνουμε στη φυλακή, χωρίς αναστολή, ανθρώπους για βεγγαλικά που κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά με την άδεια της Αστυνομίας.
Και οι δε: Παιδιά, δεν μας ενδιαφέρετε σαν target group ψηφοφόρων ή κλακαδόρων. Εμείς μεροκάματο βγάζουμε, εσείς δυστυχώς δεν έχετε "ψωμί".
(Και) αυτή είναι η Ελλάδα του 2008.
Επιμύθιο: Κάποιοι ονειρεύονται και ποντάρουν σε γενικευμένα επεισόδια στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι να μην παίξουμε στο παιχνίδι τους.
Εξαιρετικά αφιερωμένο και στους 300:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 14/08/2004
Ώρα 23:50
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Υπό έλεγχο τέθηκε στις 23:40 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23:10, στην περιοχή Τουρκοβούνια Αττικής, η οποία προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων που εκτοξεύθηκαν από την οικία του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης. Από την πυρκαγιά κάηκε ένα στρέμμα δασικής έκτασης. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ομάδες πεζοπόρου συνολικής δύναμης 50 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: