Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

2007: Καταδίκη 7 ΠΑΟΚτσήδων για επισόδεια του 2002

Eνημέρωση 11/1/2007 20:12
Για την επίθεση στον Παπαδάκο
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ για επεισόδια που έγιναν το 2002
Action Images
Το εν λόγω συμβάν
Θεσσαλονίκη

Ποινές φυλάκισης 12 έως 18 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε βάρος επτά οπαδών του ΠΑΟΚ, για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια που έγιναν τον Οκτώβριο του 2002 στο γήπεδο της Τούμπας, σε ματς πρωταθλήματος του «Δικέφαλου» με τον Ολυμπιακό.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στην εξέδρα των επισήμων, όταν μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ επιτέθηκε εναντίον του παρατηρητή διαιτησίας Σπύρου Παπαδάκου.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απλής σωματικής βλάβης από κοινού, ενώ αθωώθηκαν για το αδίκημα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Εξάλλου, οι κατηγορούμενοι απογορεύεται για έναν χρόνο να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρική αναμέτρηση, στην οποία αγωνίζονται οι δύο ομάδες, ενώ υποχρεούνται να προσέρχονται σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Στο εδώλιο κάθισε ένα ακόμη άτομο, το οποίο ωστόσο αθωώθηκε αφού, όπως προέκυψε, δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το επεισόδιο.

Οι κατηγορούμενοι δεν δικάστηκαν με το νέο αθλητικό νόμο, αφού τα διαπραχθέντα αδικήματα τελέστηκαν πριν την έναρξη της εφαρμογής του.

http://www.in.gr/sports/article.asp?lngDtrID=1101&lngEntityID=769114

Δεν υπάρχουν σχόλια: